06  - 3828 4537 ernst.van.bemmel@caiway.net

Wie ben ik en hoe werk ik

Als academisch geschoolde professional heb ik ruim 20 jaar klantcontactervaring in verschillende leidinggevende functies. Deze ervaring heb ik opgedaan bij zowel profit- als non-profit organisaties. Ik ben een resultaat- en mensgerichte manager met een gedegen expertise in het managen, ontwikkelen en motiveren van teams en units. Een gedreven peoplemanager met kennis en ervaring in het initiëren en helpen implementeren van verandertrajecten. Ik ben een sterke, besluitvaardige probleemoplosser met zeer goede analytische vaardigheden. Een echte Customer Service sparringpartner voor managementteams en directies. Mijn passie is het leiden en adviseren van (klantcontact)teams tijdens perioden van verandering en ontwikkeling. Ik richt mij op verbinding, samenwerking en resultaat, schakelend tussen strategie en uitvoering. Ik heb een scherp inzicht in organisatiecultuur, stel het klantbelang centraal en stuur vanuit vertrouwen en verbinding op verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Coachend- en dienend leiderschap is mijn natuurlijke stijl.

Ik stimuleer het activeren, mobiliseren en vergroten van de in een organisatie aanwezige kennis, ervaring en ontwikkelmogelijkheden. Ik stel me ondersteunend op. Ik motiveer en coach medewerkers om het beste uit zichzelf te halen, spoor aan tot samenwerking en werk aan een prettige, open en veilige werksfeer waarin volop ruimte is om te leren van fouten, vragen te stellen en kennis te delen. Ik ben een breed inzetbare generalist; manager, coach, adviseur, projectleider. Ik ben ook een ondernemer; ik werk als zelfstandig professional. Anderen zien mij als een sterke communicator met een sociale en warme persoonlijkheid. Ik kan mensen duidelijkheid geven over doelstellingen, ze helpen, coachend, om doelstellingen voor zichzelf waar te maken.